NOVO: CEMO lockEX

Iz sigurnosnih razloga, baterije treba čuvati u odgovarajućim ormarima. Međutim, ako se oštećena baterija pregrije, stvaraju se hlapljive, lako zapaljive pare.

NOVO: CEMO lockEX

Iz sigurnosnih razloga, baterije treba čuvati u odgovarajućim ormarima. Međutim, ako se oštećena baterija pregrije, stvaraju se hlapljive, lako zapaljive pare.

Početna | NOVO: CEMO lockEX

Sigurnosni ormar za baterije sa zaštitom od nadtlaka i eksplozije

Ako se mješavina plina i zraka zapali električnom iskrom ili prvim plamenom kada se pokrene Thermal Runaway, dolazi do eksplozije plina koja može raznijeti vrata. CEMO sada ima rješenje za to: ormar s rasterećenjem tlaka.

Ormar je testiran u skladu s najnovijim programom ispitivanja TÜV NORD Grupe i time dobiva vrlo opsežan dokaz o prikladnosti.

Patentirani sustav opružnog zaključavanja lockEX omogućuje brzo oslobađanje tlaka, a plamen i zapaljeni ostaci baterije su sigurno zadržani.

Zahvaljujući opružnoj konstrukciji lockEX, vrata ormara se gurnu i otvore u mali razmak, a zatim se odmah zatvore i ponovno zaključaju. Tako se raspršuje tlak eksplozije. Okoliš više nije u nekontroliranoj opasnosti. Većina dima i plinova od eksplozije ostaje u ormaru.

Više sigurnosti u ormaru za punjenje i skladištenje.

Rasterećenje tlaka štiti od izgaranja dijelova baterije

Kako se upotreba litij-ionskih baterija nastavlja povećavati, nesreće uzrokovane požarima baterija također se povećavaju. Obično se javljaju prilikom punjenja baterija koje su prethodno bile oštećene padom, udarcem ili toplinom. Budući da je takva šteta obično nevidljiva, posebni ormari za utovar ili skladištenje nude način da se obuzda mogući požar u ormaru. Ormari za baterije naširoko su korišteni i iako su izrađeni ili testirani od vatrootpornih komponenti i odgovornom stručnjaku na prvi pogled izgledaju sigurni, imaju očigledne slabosti u širokom spektru rizika koje predstavlja požar baterije. Eksplozije izazvane ispuštenim i zapaljenim parama na početku nesreće rijetko su zapažena činjenica, ali mogu baciti ormar na koljena ako se otvore vrata. Tada zaštitni učinak odjednom nestaje i razdoblje dokazane vatrootpornosti postoji samo na papiru; požar se odmah nesmetano širi na mjestu postavljanja.

Specijalist za sigurno skladištenje opasnih tvari CEMO nudi ormare za punjenje i skladištenje u dvije veličine i različitim varijantama opreme – s posebnom bravom za kontrolirano rasterećenje tlaka u slučaju paljenja plina – za radnu zaštitu okoliša u području sigurnosti baterija.

Širok raspon primjena

Požari baterija stvarna su opasnost i zahvaćaju sve više područja gospodarstva. Dok su zanatske tvrtke s uređajima na baterije bile više pogođene, porast litij-ionskih baterija značajno je povećao rizik od požara I u drugim industrijama. Bilo da se radi o pametnim telefonima, industrijskim tabletima, mjernim uređajima, vrtlarskoj opremi, skuterima ili e-biciklima, svi oni imaju baterije. Industrija, vrtlari i hoteli u kojima se baterije uređaja ili bicikala pune preko noći također su pogođeni. Potpuno otporan protupožarni ormar ne samo da štiti okoliš, već također sprječava prekide u radu i praktičan je način zaštite vašeg postojanja.

Saznaj više

Shopping Basket